playball

playball

MLB – 53. játéknap, szerda

2015. május 28. - robiroboter

Mivel egyelőre elérhetetlen az oldal, szükségmegoldásból ide menekítettük az összefoglalót. Mai szerzők: jvulman és roboter. (Az oldal helyreállításán dolgozunk.)

150528-king-felix.jpg

Óriási dobópárbaj Tampában: King Felix CG SHU, és rengeteg-rengeteg home run.

+++

Előbb a resztli:

COL@CIN 6-4 (2-1)

Home run derbit rendeztek Denverben, az elsőben Arenado hárompontosára Frazier még szólóval válaszolt, Blackmon kétpontosával azonban máris 5:1-re vezetett a Rockies a másodikban. A nyolcadikban rövidre sikerült a Reds ralija.

ARI@STL 3:4 (0-3)

Hazafutások döntöttek St. Louisban is. Wong szólójáról és Reynolds RBI szinglijéről, Trumbo szépített, majd átvette a vezetést is a D'backs. A kilencedikben Heyward hazafutásból egyenlített, majd feltöltött bázisokból ugyan kiejtette Bourjost a D'backs kecsör, de az egyes helyett a semmi dobott, így simán beért Carpenter a kettesről – throwing error walk-off win.

TEX@CLE 3:12 (2-1)

A Tribe három inning alatt leradírozta Colby Lewist a dombról, a másodikban két pontot, a harmadikban nyolcat(!) ütöttek be róla. Az ötödikben már 12:1-re vezettek, a kilencedikben Leonys Martin két pontos home runjával alakult ki a végeredmény.

BOS@MIN 4:6 (0-3)

2006 után először kapott seprűt a BoSox Minnesotában. Hiába ütött Pedroia két hazafutást, a hazaiak Hicks és Rosario home runjai mellé beütöttek még három pontot a harmadikban, és ez döntött. A Twins már zsinórban ötöt nyert, és a Royals-szal együtt vezetik az AL Centralt.

HOU@BAL 4:5 (1-2)

Home run derbi volt B'more-ban is. Chris Davis és Steve Pearce home runjaira Gattis szólójával már egyenlített az Astros, de Davis második home runja már a meccs- és szériagyőzelmet jelentette az Oriolesnak.

Volt egy szép jelenet: Jones a kettes ellopásával elvonta a védők figyelmét, és az idén berobbant Paredes könnyedén hazalopta magát a hármasról – double steal run:

PHI@NYM 0:7 (0-3)

A Mets újonc kezdő Snydegaard nem csak pengén kezdett – 7.1IP 6H 6K –, de a negyedikben megütötte karrierje első egy home runját is. Duda is csapott kettőt, Cuddyer is egyet, így nagyon simán nullázták a csokker Philliest.

SF@MIL 3:0 (3-0)

A MIL SP Fiersnek kevés volt a két startja közti három napos szünet, mert a róla beütött két pont elég is volt a Friscónak a söpréshez.

SD@LAA 5:4 (2-1)

A Padres mind az öt pontját 2 out szituációból szerezte, és Cashner pöpec startja mögött végig vezetve nyerték az anaheimi szériát.

ATL@LAD 3:2 (1-2)

150528-atl-lad.jpg

Alex Wood egy inninggel tovább bírta, mint Greinke, és a bekapott egy-egy pontjuk után Markakis nyolcadikban ütött 2RBI duplájára már kevés volt Guerrero szóló home runja.

MIA@PIT 2:5 (0-3)

A Pirates zsinórban hatodik meccsét nyerve söpörte a Marlinst. Hatalmas nyolcadik inning ralival 0:2-ről fordították meg a mérkőzést – három cseredobót fogyasztottak el a 2 out után ötöt bepakolva.

CWS@TOR 5:3 F/10 (1-2)

Hosszabbításban kerülte el a söprést a ChiSox. A zsinórban második mentését elpuskázó David Robertsonról ugyan még egyenlített a kilencedikben a Blue Jays, de a tizedikben Abreu triplája után LaRoche és Beckham is beütöttek egy-egy pontot, majd Robertson csak lezárta a meccset, aki a blown save mellé így a wint is behúzta.

KC@NYY 2:4 (0-3)

Söpört a Yanks, A-Rod pedig hárompontos home runnal érte utol (1995 RBI) Lou Gehriget az RBI-örökrangsorban.

A meccsről bővebben a hazai jenkidrukkerek kiváló blogján olvashatsz:

FB.com/NewYorkYankeesHungary/posts/495864423898628

- rr -

+++

A kiemelt meccsekről:

SEA@TB 3:0 (3-0)

A Seattle tampai szériazáró meccse nem biztos, hogy csak a söprésről marad meg.

A Chris Archer vs. King Felix dobópárbaj epikusra sikeredett. A kombinált 17 inningjük alatt összesen hat ütést engedtek, 20 strike out durrant el és zéró pont. Archer például Austin Jacksont mind a 4 alkalommal K-ra tette: golden sombrero.

Hernández CG SHU: 9IP 4H, 1BB, 8K, Archer: 8IP, 2H,12K. És ennyi.

A mérkőzés a nyolcadik inning után is 0:0-ra állt, ennek ellenére Kevin Cash edző 95 dobás után a kilencedikre tetejére már nem küldte ki Archert. A cseréje az a closer Boxberger volt, aki egész májusban egyetlen pontot kapott, azt is előző nap Seager hazafutásából, amivel vesztett is a Rays.

Előbb kiejtette Zuninót és Jacksont 1-1 strike outtal, majd elsétáltatta Smith-t és Canót. Ütéshez állt a HR-listavezető Cruz, és idei 18. hazafutását megütve máris 3:0 állt az eredményjelzőn.

Boxberger egy hónap alatt nem szokott négy pontot feladni, most két meccsen megkapta ezt a M's lineuptól.

A Seattle 2000 óta először söpörte a Tampát a Tropicanában. A Mariners az utolsó hat meccsből ötöt nyert, míg az 5L lejtőben lévő Rays másfél meccsre van az AL East éllovas Yankeestől.

+++

DET@OAK 3:2 (2-1)

A meccs elején őrület volt a dombon a Tigersnél és az A’s-nél is. A Detroit eredetileg kiírt kezdője, Alfredo Simon apja súlyos betegsége miatt hazautazott Dominikára, a helyette kis ligából felrántott Kyle Ryan pedig késett. Így a setup man Wilson kezdett három parádés inninggel, ütés nélkül. Az ő cseréje Ryan is 3 játékrészt volt fenn, 3 ütést engedve, így kombináltan egész jó kezdést produkáltak: 6IP 3H 1ER 4BB 1K

A másik oldalon Kazmirt három inning után le kellett cserélni vállfájdalmai miatt. A helyére érkező Oterót ütögette szépen a Detroit, és a tavaly még oaklandi Cespedes hárompontos homérjával meg is léptek a vendégek. A hetedik-nyolcadik alján már csak kozmetikázott az Athletics. Végül jött Soria, aki a keddihez hasonlóan a tegnapi meccset is mentette, ezzel már 15 save-nél jár.

- jv -

+++

WSH@CHC 3:0 (2-1)

Hogy Cruz ne érezze magát olyan egyedül a HR-lista élén, Bro Harper ütött gyorsan egyet, és utolérte.

A Scherzer vs Lester párbaj itt is jónak ígérkezett, de csak a Nats ásza alkotott maradandót: 7 IP, 5 H, 0 ER, 13 K

Ugyan Lester se szórt gyengén – 7IP 7H 2R 1ER 2BB 10K –, de előbb Zimmerman ütötte be Escobart, ami ugyan nem kiérdemelt pont, mert kellett hozzá a Cubs 2B Adison Russell hibája is.

Aztán a hatodikban Harper 18. hazafutása már kiérdemelt pontja volt. A végén még Espinoza is ütött egy szólót a csere Travis Woodról.

Ezen kívül egyik csapat sem tudta kihasználni pontszerző helyzeteit, Cubs RiSP 0-6, Nats RiSP 0-8.

A Nationals gyengébb szezonkezdése után már zsinórban a kilencedik(!) szériáját nyerte.

- rr -

+++

A nap legjobbjai voltak:

dobók:

  • Chris Archer 8 IP, 2 H, 0 ER, 12 K
  • Felix Hernandez 9 IP, 4 H, 0 ER, 8 K
  • Max Scherzer 7 IP, 5 H, 0 ER, 13 K

ütők:

  • Lucas Duda 3-4, 2 HR, 2 RBI, 3 R
  • Dustin Pedroia 2-4, 2 HR, 4 RBI, 2 R
  • Chris Davis 2-4, 2 HR, 3 RBI, 2 R

+++

+++

(ajánló)

+++

Meccsbeharangozót (18h) és napi rövidhíreket továbbra is a Facebook-oldalunkon találsz:

FB.com/PlayBallBaseballBlog

Meccs-csetelni majd gyere a csoportunkba:

Play ball! group

Hogyan tudod nézni a meccseket akár ingyen is:

MLB 2015 online meccsnézés

Ha új vagy, és még nem ismered a csapatokat, érdemes elolvasnod szerzőnk alapos írását – mind a 30 klub történetéről és szezon előtti kilátásairól:

Válassz kedvencet! (2015)

A bejegyzés trackback címe:

https://playball.blog.hu/api/trackback/id/tr827498224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása